Fietsstages - wielerstages - Baguet, mojacar, calpe, spanje, siërra Nevada, fietstochten, fiets events, wielerklassiekers, clasico

Fietsstages Baguet te Mojacar & Calpe

Stages de Vélo

Cycling Stages

Faq

Hoe zwaar/lang zijn de begeleide fietstochten?

De lengte en moeilijkheidsgraad van de fietstocht worden bepaald volgens de groep waar u voor kiest.

Er zijn 3 groepen voorzien.
Groep 1 fietst gemiddeld 22-25 km/u en rijdt tochten van 50 tot 80 km/dag.
Groep 2 fietst gemiddeld 25-28 km/u en rijdt tochten van 100 tot 120 km/dag.
Groep 3 fietst tochten gemiddeld 27-30 km/u en rijdt tochten van 130 tot 150 km/dag.

Groep 1 krijgt hellingen van maximum 1 km met max. stijgingspercentages van 5-6 %.
Groep 2 krijgt hellingen van maximum 5 km met max. stijgingspercentages van 9-10 %.
Groep 3 krijgt cols van 5 tot 10 km met max. stijgingspercentages van 11-12 %.

De vermelde gemiddelde snelheden zijn indicatief. Alle begeleide fietstochten kunnen in de mate van het mogelijke worden aangepast in functie van de specifieke noden van de begeleide groep.

Hoe groot zijn de begeleide groepen?

Naargelang het aantal deelnemers kan het zijn dat bepaalde groepen worden samengevoegd, dit wordt ter plaatse beslist. In normale omstandigheden zijn de groepen niet groter dan 25 fietsers.

Vanwaar vertrekken we?

Alle begeleide en individuele fietstochten vertrekken van aan de fietsenstalling. Het startuur van elke begeleide groep wordt vermeld op het infobord van Baguet Bicycle Center in de lobby van hotel.

Wat voor fiets krijg ik?

Na akkoord met de algemene voorwaarden en ondertekening van het huurcontract krijgt de huurder  een TREK ALR4 met Tiagra groep ter beschikking, afhankelijk van de gekozen bestemming, gedurende de periode die vermeld staat op het huurcontract. Deelnemers met hun eigen fiets sluiten aan bij de door hen gewenste begeleide groep. Alle fietsen staan in de ondergrondse parking van het hotel.

Wat doen we bij slecht weer?

Daar de wegen in Spanje bij regenweer gevaarlijk glad kunnen zijn is het mogelijk dat de routes worden gewijzigd of naar een later tijdstip worden verschoven.  Indien gewenst kan men indoor trainen op de daartoe voorziene rollensystemen. Info hierover vindt u steeds op het infobord van Baguet Bicycle Center in de lobby van hotel

Is er een volgwagen tijdens de begeleide fietsweken?

Baguet Bicycle Center voorziet geen volgwagen. Wij bieden u de service aan, dat u bij ernstige technische en/of andere problemen kan bellen naar een daartoe voorzien noodnummer. Wij zorgen ervoor dat u in dergelijke situatie zo snel mogelijk wordt geholpen en dat u indien nodig wordt opgehaald, ongeacht de plaats waar u zich op het parcours bevindt.

Is er tijdens de begeleide fietsweken (2 of 3 groepen) een bevoorrading voorzien?

Ja. Tijdens de begeleide fietstochten (2 of 3 groepen) is er een bevoorrading voorzien. Een assistentiewagen van Baguet Bicycle Center zal op een afgesproken punt op het parcours plaatsnemen, waar de deelnemers een korte stop kunnen inlassen om zichzelf te bevoorraden. De assistentiewagen vertrekt vanuit de startplaats, zo krijgt men de mogelijkheid om extra voeding en/of kledij mee te geven. Het is ook mogelijk om tijdens de bevoorradingsstop gratis Etixx Isotonic of water bij te vullen.

Moet ik een helm dragen?

Absoluut, een fietshelm is verplicht in Spanje. Deelnemers zonder helm in de begeleide groepen zijn niet toegelaten. Elke deelne(e)m(st)er wordt geacht een eigen helm mee te brengen. Wij raden alle fietsers van de individuele fietstochten, voor hun eigen veiligheid, om ook tijdens hun tochten een fietshelm te dragen.

Moet ik mijn eigen pedalen meebrengen?

Ja, elke fietser moet zijn/haar eigen pedalen meebrengen.

Wie begeleidt de groepen?

Tijdens de begeleide weken doen we steeds beroep op ervaren fietsers die het tempo bepalen in de desbetreffende groep. Bovenop elke helling/col wordt er steeds gewacht tot iedereen samen is. Elke deelnemer fietst op eigen risico. Baguet Bicycle Center en/of zijn begeleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen en fysieke letsels van de deelnemers tijdens of buiten de fietstochten.

Moet ik tijdens de begeleide weken altijd met dezelfde gekozen groep meefietsen?

Neen, men is vrij om van groep te veranderen, dit moet men gewoon eens melden aan de begeleider van de respectieve groepen.

Kan men individuele fietstochten maken?

Tijdens de begeleide weken is men vrij om op individuele basis een fietstocht te maken, dit moet men gewoon eens melden aan de begeleider van de groep. Tijdens de begeleide weken kan men individueel fietsen aan de hand van de fietslandkaarten of met een MIO Cyclo.

Moet ik een extra reisverzekering nemen?

Wij raden elke deelnemer zeker aan om bij zijn reisagent of touroperator een goede reisverzekering af te sluiten.

Moet ik een waarborg of fietsverzekering voor de huurfiets betalen?

Ja, elke deelnemer die een fiets huurt bij Baguet Bicycle Center dient een waarborg van 90 € te betalen. Bij inlevering van de fiets wordt de waarborg van 90 € terugbetaald na een technische controle en voor zover er geen schade wordt vastgesteld.

Moet ik mijn huurfiets zelf kuisen?

Nee, de huurder moet de gehuurde fiets als een goed beheerder verzorgen maar Baguet Bicycle Center zal de huurfiets reinigen op het eind van de fietsweek..

Kan ik mijn eigen fiets meebrengen?

Ja, de eigen fiets kan men stallen in de fietsenstalling van Baguet Bicycle Center. Fietsen meenemen op het vliegtuig in een stevige fietskoffer. Opgelet! Geen CO2 patronen meenemen in de fietskoffer, deze worden er onherroepelijk uitgehaald door de vliegtuigmaatschappij.

Hoelang is de fietsenstalling open?

De dagelijkse openingsuren zijn van 8u45 tot 10u30 en van 16u tot 18u00. In de fietsenstalling kunnen er ook kleine reparaties worden uitgevoerd. Indien men aankomt buiten de openingsuren dan kan men zijn/haar fiets vastmaken met het fietsslot aan het traliehekken of aan de daarvoor voorziene plaats.